Keskmisele haritud eestlasele meeldivad enim Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Mart Nuti vaated

Postimees.ee ja Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi koostöös valminud Valimismasina statistika näitab, et kõige enam kattub keskmise testitäitja vastus Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Mart Nuti omaga.

Valimismasina statistika kohaselt kattuvad Nuti ja keskmise «masinat» kasutanud lugeja seisukohad 86 protsenti. Kohe tema järel tuleb üksikkandidaat Märt Meesak 85 protsendiga, kolmas on samuti üksi riigikokku pürgiv Martin Helme 81-protsendise kattumisega.

Neile järgnevad 80-protsendise kattumisega IRLi kuuluvad Kristjan Mugra ja Toivo Peets ning Tõnu Juul Reformierakonnast.

Praegugi riigikokku kuuluva Mart Nutt ütles Postimees.ee’le, et tal on muidugi hea meel, et keskmise testitäitja ja tema seisukohad nii suurel määral kattuvad.

«See näitab asjaolu, et valdav osa valimismasina täitnud inimestest esindab parempoolset konservatiivset maailmavaadet,» kommenteeris ta.

Samas ei uskunud Nutt, et taoline tulemuste kattumine tähendab automaatselt ka suurt häältesaaki valimistel. «Kes täidavad testi, moodustavad ikkagi vähemuse, pealegi on nad üle Eesti hajutatud ega kuulu kõik minu valimisringkonda.»

Nuti hinnangul on testitäitjad tõenäoliselt arvutikasutajad, kes huvituvad rohkem ühiskondlikest sündmustest. «See näitab pigem, et haritumate ja rohkem kaasaegset tehnikat kasutavate inimeste seas on minu potentsiaalsete valijate hulk väga kõrge.»

Täpsemalt loe Postimehest

Sarnased postitused

Kommentaarid

Sellel sissekandel puuduvad kommentaarid.

Viited

Viited sellel sissekandele puuduvad.

Lisa kommentaar

Nõutud

Nõutud

Valikuline